Ontmoet onze crew

TEAMLEDEN

Rico Latino heeft een team van enthoustiaste docenten. Onze docenten staan klaar om je de nieuwste dansmoves te leren.

Docent

Michael

Actief als danser, dansschoolhouder en promotor. In 2002 start hij Rico Latino met als doel zoveel mogelijk mensen aan te steken met het salsavirus. Sinds 2004 is hij hier met veel animo full-time mee bezig. Zijn motto: “Dansen moet leuk en leerzaam zijn”, zie je terug in de cursussen die hij geeft. Naast danslessen en workshops is Michael ook organisator van diverse grote festivals in Oost-Nederland.

Docent

Rudsel

Rudsel ziet dansen als een bron van energie en inspiratie. Naast het dansen en doceren van Salsa, is Rudsel een uitstekend hip hopper en breakdanser. Zijn passie ligt in het coachen en begeleiden van zowel beginnende als gevorderde dansers. Om die reden is Rudsel regelmatig aan het werk als choreograaf voor salsa, hip hop en breakdance.

Docent

Rayonnel

Rayonnel begon zijn danscarrière meer dan 11 jaar geleden. Als student aan de dansacademie in Arnhem heeft hij zich gevormd tot uitstekend allround danser met als specialisatie Moderne Dans. Door familie kwam hij in aanraking met salsa en later door verschillende contacten met Kizomba. Kizomba is voor hem een dans waarbij je, nog meer dan bij salsa, écht de muziek moet voelen. Elk detail kan je verwerken in je dans.

Docente

Sandy

Sandy kwam voor het eerst in aanraking met het Salsa dansen tijdens een vakantie in Spanje. Sindsdien besteedt ze elke minuut die ze vrij kan maken aan dansen. En dat is soms best lastig: als 'powermom' van Rico Latino zorgt ze voor haar zoontje én heeft ze een drukke baan. Naast haar interesse voor Salsa, ligt haar passie ook bij het dansen van Kizomba en Bachata.

Docente

Paola

Als grote liefhebber van Latin-muziek, stond deze gedreven docente altijd als eerste op de dansvloer helemaal los te gaan. Paola heeft vele lessen gevolgd (waaronder bij Rico Latino), was danseres in een showteam en inmiddels is ze al 6 jaar salsadocente. Naast haar werk als docente is ze fysiotherapeut en specialiseert ze zich momenteel in kinder­fysiotherapie. Over salsa dansen zegt ze: 'Vanaf de eerste les was ik verkocht en verslaafd!'

Docente

Jobrine

Jobrine werd voor het eerst gegrepen door de salsa op Curaçao. Samen met een vriendin volgde ze een danscursus. Haar familieleden dansten echter al op hoog niveau en dat sprak haar aan. In Nederland besloot ze privélessen te volgen en inmiddels geeft ze alweer 8 jaar les. Net als Rayonnel, geeft Jobrine bij Rico Latino les in Kizomba. Het close contact en de intimiteit maken voor Jobrine de dans speciaal.

Docente

Valerie

Deze passievolle en professionele danseres is sinds 2009 verslaafd aan het dansen van Salsa. Onder leiding van Rayonnel en Linda heeft Valerie showtrainingen gevolgd en shows gegeven. Naast het volgen van lessen, heeft ze vele uren doorgebracht op de dansvloer, want zoals ze zelf zegt: 'Ik kan maar één reden bedenken waarom ik dans: omdat het mijn passie is! Ik kan geen dag zonder dans en muziek.'

Docente

Moniek

Moniek is sinds 2014 niet meer weg te denken van de dansvloer. Ze begon met salsa dansen, maar één uur les per week werd al gauw meer. Nu danst ze ook kizomba, gaat ze veel feestjes af en assisteert ze Michael tijdens de lessen. Ze geniet er van om haar passie te mogen delen met anderen en dit door te geven. Naast dansdocente is ze ook nog moeder van twee dochters, gastouder en student.

Staf

Nathalie

Nathalie is bij Rico Latino begonnen als barkeeper en kwam zo in aanraking met de salsascene. Door leuke sfeer zag ze een wereld die haar erg enthousiast maakte.

Na het afronden van haar opleiding en besloot zij een hogere functie in te vullen. Nu is zij verantwoordelijk voor diverse administratieve werkzaamheden. Overigens werkt ze nog regelmatig achter de bar en kun je haar toe voor een praatje of een drankje, want die gezelligheid wilt ze absoluut niet missen.