Blijf up-to-date

NIEUWS

 • Vakantieperiode

  Voorjaarsvakantie 🍂

  Van zondag 16 februari t/m donderdag 20 februari zijn er geen lessen bij Rico Latino i.v.m. de voorjaarsvakantie. Op zondag 16 februari vervalt de Social Dance, maar deze gaat op donderdag 20 februari wél door. Speciaal voor de thuisblijvers! Wees welkom.

 • NIEUWE DOCENT 🙋‍♂

  Sinds 1 februari geeft Mitchell Provence les op de maandagavond. Hij komt elke week vanuit Amsterdam naar onze dansschool om Mambo en Body Movement lessen te verzorgen. Hij is bekend in de salsa scene, zowel nationaal als internationaal. Zijn naam komt je misschien bekend voor: hij kwam hier voorheen wel eens voor spontane bezoekjes, heeft een show gegeven tijdens Club Latino en tevens een workshop. We wensen zowel Mitchell als zijn cursisten een heel fijn dansseizoen toe!

 • BUENO APP ✅

  Ben je cursist bij Rico Latino? Dan ontvang je binnenkort een uitnodiging om je Bueno account te activeren. Hiermee wordt het boeken en beheren van de lessen makkelijker voor jou als cursist. In de Bueno app zie je automatisch de dag en het tijdstip van de cursus waar je aan deelneemt. Heel handig en super gebruiksvriendelijk! Je kunt de app gemakkelijk downloaden via de app- of playstore op jouw smartphone. Wordt vervolgd!

 • WEGWERKZAAMHEDEN 🚧

  WEGWERKZAAMHEDEN ~ Kom je een bezoek brengen aan Rico Latino? Hou dan rekening met verkeershinder rondom het centrum. Tip: parkeren doe je het beste bij het Bothofterrein op de hoek van de Oldenzaalsestraat/Hoge Bothofstraat. Rico Latino is van daar uit nog steeds makkelijk bereikbaar en op slechts 3 minuten loopafstand.

 • FOTO'S HOLLAND CASINO 🎰

  LATIN NIGHT IN THE CLUB ~ Zoooooo! Die party was ON! 😱👌🏽🎉 Thank you all for coming! 14 december zijn we er weer. Bekijk al onze feesten hierrr en klik op deze link voor de foto's.

 • Aftermovie RLXL online 🎥

  Bekijk de aftermovie van Rico Latino XL (25 juni 2019, Oude Markt Enschede) hier!

 • FOTO'S RICO LATINO XL 📷

  RICO LATINO XL ~ Het was een daverende 17de editie van Rico Latino XL (voormalig Rico Latino Salsa Night) op de Oude Markt in Enschede. Met Rolf Sanchez, Paul Morris, DJ Curtley Jeandor, DJ Latinmaster, brassband UCRM, showteam Luis Paulino & Sina Pan en lats but not least: EEN GEWELDIG PUBLIEK! See you next year! #RLXL Klik hier voor de foto's.

 • WE'RE HIRING! 📋

  HUIS DJ ~ Luister je in je vrije tijd het liefst naar salsa, bachata en kizomba muziek? Ben je op de hoogte van óf steeds op zoek naar nieuwe tracks en denk jij onze doelgroep te kunnen bedienen? Laat dan van je horen! Rico Latino is op zoek naar een vaste DJ voor op de donderdagavond Social Dance. Stuur bij interesse een mailtje naar vera@ricolatino.nl

 • Club Latino Rose Edition

  FOTO'S CLUB LATINO 🌹

  Lekker dansen in de leukste Latin Club van Enschede! Op 18 mei was de Club Latino Rose Edition. Benieuwd of je op de foto staat of wie er aanwezig waren? Check het album hier. Op 22 juni a.s. is de volgende editie van Club Latino.

 • Feel Good Friday

  FEEL GOOD FRIDAY GIFT 💌

  Afgelopen week overhandigden wij De Voedselbank Enschede/Haaksbergen een cheque ter waarde van €750. We danken iedereen die bij ons feest 'Feel Good Friday' was op 19 april. Met elkaar hebben we dit mogelijk gemaakt en kunnen heel veel mondjes weer gevoed worden 🙏🏻💗

 • Koningsfestival 2019

  FOTO'S KONINGSFESTIVAL 👑

  Check de foto's hier! Love them, like them, keep them and share them! 📸💟 Dank voor jullie komst en in 2020 maken we er weer een mooi feestje van! Pictures by Patty Peppe 🙌

 • Club Latino

  FOTO'S CLUB LATINO

  Club Latino was weer een groot succes! De foto's van het feest bekijk je hier. De eerstvolgende editie kondigen we binnenkort aan. Check onze events voor de laatste informatie.

 • Club Latino

  VALENTIJN'S SOCIAL ❤

  Ben je op zoek naar de foto's? Bekijk ze hier.

 • Tip tegen winterdip

  TIP TEGEN WINTERDIP ❄

  Lees hier wat je er tegen kan doen: bit.ly/2RasklZbit.ly/2Ras💃

 • Mojito Project ~ elke eerste vrijdag van de maand

  FOTO'S MOJITO PROJECT ONLINE 🍹

  Elke eerste vrijdag van de maand organiseren wij in samenwerking met de Twentsche Foodhal de 'Mojito Project'. Een avond vol dans, muziek en Mojito's voor een leuke prijs. Tijdens de editie van oktober zijn er foto's gemaakt. Sta jij er tussen?

 • Mojito Project

  Foto's Mojito Project online 🍹

  Elke eerste vrijdag van de maand organiseren wij in samenwerking met de Twentsche Foodhal de 'Mojito Project'. Een avond vol dans, muziek en Mojito's voor een leuke prijs. Tijdens de editie van september zijn er foto's gemaakt. Sta jij er tussen?

 • Rico Latino XL

  RICO LATINO XL FOTO'S & AFTERMOVIE

  Donderdag 26 juli 2018 organiseerden we Rico Latino XL op de Oude Markt in Enschede. Van deze tropische avond vol dans, muziek, workshops en gezelligheid hebben we prachtige foto's en een aftermovie die we jou met trots presenteren! Ga naar onze Facebookpagina of klik op de links en aanschouw.

 • Mojito Project

  Foto's Mojito Project online 🍹

  Elke eerste vrijdag van de maand organiseren wij in samenwerking met de Twentsche Foodhal de 'Mojito Project'. Een avond vol dans, muziek en Mojito's voor een leuke prijs. Tijdens de editie van juli zijn er foto's gemaakt. Sta jij er tussen?

 • Rico Latino XL

  Rico Latino XL!

  SPREAD THE WORD ~ Rico Latino Salsanight gaat vanaf dit jaar verder onder de naam Rico Latino XL! Xtra Latino, Xtra Leuk en Xtra Likeable!

 • Maxima's Mambo

  Foto's Koningsfestival online 👑

  Op zowel Koningsnacht, de afterparty en Koningsdag zijn foto's gemaakt. Sta je er op of ken je iemand die op de foto staat? Tag ze op onze Facebookpagina.

 • FIesta de la Rosa

  Foto's Fiesta de la Rosa 🌹

  Op 10 maart vierden onze salsagangers het Feest van de Rozen! De foto's staan online op onze Facebookpagina. Tag je vrienden!

 • Freshtival

  Geen Salsa Plaza op Freshtival 😯

  Dit jaar staan we niet meer op de programmering van Freshtival. De organisatie heeft besloten het roer om te gooien en daardoor is er - voor nu - helaas een einde gekomen aan deze samenwerking.

 • Mojito Project

  Foto's Mojito Project 📷

  Op vrijdag 2 maart vond de Mojito Project voor het eerst plaats bij de Twentsche Foodhal. Dit succes hebben we op foto vastgelegd. Ben je benieuwd wie hierbij aanwezig waren of ben je zelf op de foto gezet? Bekijk de foto's hier.

  De Mojito project vond eerder plaats bij Café en Bar Celona. Vanaf maart is deze verplaatst naar de Twentsche Foodhal. De data van dit feest zijn tot en met december 2018 bekend. Wil je weten welke vrijdagen dat zijn? Neem een kijkje bij de evenementen op onze Facebookpagina.

  Lees meer... Inklappen
 • Brazilian Carnival by La Voz

  Foto's Brazilian Carnival online 🇧🇷

  Yes! De foto's van de Brazilian Carnival Party staan online. Check het album op onze Facebookpagina.

 • Café & Bar Celona

  Café & Bar Celona stopt 😢

  Het afgelopen half jaar kon je maandelijks de bank voor de dansvloer verwisselen tijdens de Mojito Project. Deze samenwerking met Café & Bar Celona is helaas gestopt, door het vetrek van de Duitse keten hier uit Enschede. Het pand wordt overgenomen door 'Moeke'.

  Maar... niet getreurd! Elke donderdag en zondag organiseren wij Social Dance avonden op onze eigen locatie aan De Heurne 19b. Hou onze evenementen- of Facebookpagina in de gaten voor de meest actuele feesten!

  Lees meer... Inklappen
 • Afscheid Rudsel

  Afscheid Rudsel 💐

  Voor de kerstdagen hebben we afscheid genomen van Rudsel. Hij is jarenlang salsadocent geweest bij Rico Latino en hij werd door collega's en cursisten gewaardeerd om zijn passie en enthousiasme voor het vak. We wensen hem alle goeds en succes met zijn bedrijf  Trending Topic!

 • Foto's Lustrum Feest

  Foto's Lustrum Feest 🌟

  Vrijdag 22 december vierden wij ons 15-jarig bestaan, hoera! Deze bijzondere avond hebben we vast laten leggen op foto's. Deze zijn te vinden op onze Facebookpagina. Klik je op de link, dan komen ze meteen tevoorschijn! Ken je mensen? Tag ze!

 • Dia de los Muertos 2017

  FOTO'S DIA DE LOS MUERTOS ONLINE 📷

  Klik hier voor de foto's van Día de los Muertos
  Check of je vrienden kunt herkennen...

 • FOTO'S MOJITO PROJECT (OKTOBER ED) ONLINE 📷

  Klik hier voor de foto's van Mojito Project
  Vergeet niet je vrienden te taggen en te 'liken'

 • Halloween Costume Party

  Halloween costume party pictures online 📷

  Brace yourself for Rico Latino's most horrific yearly Social Dance theme event pictures...
  HALLOWEEN COSTUME PARTY!!

  >> Click here for pictures <<

 • superhelper

  (Super)Hulpdansers gezocht! 💪

  Word jij onze (Super)hulpdanser? Elk dansseizoen hebben wij een aantal hulpheren en -dames nodig, die ons goed helpen bij eventuele tekorten aan danspartners in de cursussen.

  Enkele voordelen: herhalen van de lesstof, nieuwe mensen leren kennen en je maakt een (nieuwe) cursist(e) heel blij als danspartner.

  We zijn op zoek naar enkele dansers (leiders) voor de maandag, dinsdag en donderdag avond.

  Wil je helpen? Meldt dit bij ons via administratie@ricolatino.nl
  Geef tevens aan op welke dagen je kunt helpen.

  *Spelregels: Je moet cursist zijn in het lopende seizoen en je kunt alleen helpen bij cursussen van je eigen lesniveau en lager.

  Lees meer... Inklappen
 • Mojito Project

  Foto's Mojito Project (september ed) online 📷

  Klik hier voor de foto's van Mojito Project
  Vergeet niet je vrienden te taggen en te 'liken'

 • Rico Latino salsanight 2017

  AFTERMOVIE SALSANIGHT 2017 ONLINE 🎬

  De aftermovie van Rico Latino's salsanight 2017 staat online. Abonneer op onze Youtube-kanaal voor toekomstige films.

 • Fitmanager

  Nieuw administratie systeem 📝

  In de zomerstop van 2017 gaat Rico Latino overstappen naar Fitmanager.
  Wij willen met deze overstap het boeken en beheren van de lessen makkelijker maken voor cursisten.

  Binnenkort krijg je via de mail een uitnodiging om je Fitmanager-account te activeren. Hierin heb je een overzicht van je abonnement(en) en de cursus(sen) die je volgt bij Rico Latino.

  Om het je wat makkelijker te maken hebben we een stappenplan voor je opgesteld:
  Stap 1 Activeer je account en stel je wachtwoord in
  Stap 2 Controleer je account en vul je gegevens aan. Voeg je mooiste profielfoto toe!
  Stap 3 Controleer of je abonnement klopt
  Stap 4 Controleer of je voor de juiste cursus(sen) staat ingeschreven.
  Stap 5 Download in de app store of play store de Fitmanager app!

  Nadat je je account geactiveerd hebt zal de eerste betaling via iDEAL plaatsvinden. Dit is de betaling voor september. Vanaf oktober wordt er weer maandelijks automatisch geïncasseerd.

  Neem voor vragen/problemen contact op via, mail: administratie@ricolatino.nl of appen: 06-48182046 (je kunt hierin ook aangeven dat je teruggebeld wilt worden)

  Lees meer... Inklappen
 • Cafe Bar Celona

  Samenwerking Rico Latino & Cafe Bar Celona 🍹

  Rico Latino en Cafe Bar Celona bundelen krachten voor een nieuw feest-concept in Enschede: Mojito Project. Deze zal plaatsvinden elke 3de zaterdag van de maand bij Cafe Bar Celona (Oude Markt, Enschede).

  Benieuwd wat en wanneer de eerst volgende Mojito Project is? Bekijk onze event agenda.

  Lees meer... Inklappen
 • Whatsapp

  Whatsapp deelknop voor mobiele gebruikers 💬

  Vanaf nu is het nog makkelijker om onze nieuwsberichten te delen met vrienden. Mobiele gebruikers kunnen nieuwsberichten op de Rico Latino website delen via Whatsapp.

 • Salsanight

  Rico Latino Salsanight groot succes 🌇

  De 14de editie van de Rico Latino Salsanight was een groot succes! Thuisblijvers konden weer genieten van een gezonde dosis vakantiegevoel.

  Top artiesten, swingend publiek en mooi weer. En na buitenprogrammering konden de salsa aficionados tot diep in de nacht in onze social club verder genieten van tropische ritmes.

  Foto's staan al online op onze Facebook pagina.
  Binnenkort komt onze aftermovie ook online.

  Lees meer... Inklappen
 • Salsanight Nueva Dimension

  NUEVA DIMENSION hoofdact Salsanight 2017 🎺

  Nueva Dimensión is een nieuwe 7-koppige salsaformatie met muzikanten uit Cuba en Nederland. De band staat voor de authentieke salsa sound dankzij een bezetting bestaande uit: trompet, trombone, conga, timbales, piano, bas en zang. Frontman is de uit Havana afkomstige zanger Maykel López Rodríguez.

  Maykel López Rodríguez begon al op jonge leeftijd met zingen en heeft sinds het begin van zijn muzikale carrière al in verschillende groepen gezongen: Grupo Premier, Dioses de la Calle, Son de Cuba en Los Cavales. Voordat hij besloot Cuba voor Europa te verruilen was hij zanger bij één van Cuba’s bekendste groepen: Oderquis Revé y su Changuï.

  Maykel López Rodríguez is als zanger van vele markten thuis: hij rapt even gemakkelijk als dat hij een gevoelige ballade zingt.

  Meer info Rico Latino salsanight

  Lees meer... Inklappen
 • Freshtival

  AFTERMOVIE SALSAPLAZA (FRESHTIVAL) ONLINE 🎬

  De aftermovie van Rico Latino's SalsaPlaza (Freshtival) staat online. Abonneer op onze Youtube-kanaal voor toekomstige films.

 • Salsa Plaza - Freshtival

  Pinksteren: Geen les 📅

  Aanstaande zondag 4 juni en maandag 5 juni is er geen les en geen social dance i.v.m. pinksteren!

  Wel staan we net als ieder jaar op Freshtival! Waar we een stage hebben en verschillende DJ's en workshops de boel gaan verblijden met vrolijke salsa, bachata, merengue en Kizomba.

  Ben je benieuwd naar dit festival? Bekijk dan onze aftermovie of kom gezellig langs!

  Lees meer... Inklappen
 • Maxima's Mambo

  Aftermovie Maxima's Mambo (Koningsnacht) online 🎬

  De aftermovie van Maxima's Mambo plein staat online. Abonneer op onze Youtube-kanaal voor toekomstige films.

 • Team Latino

  Team Latino op Maxima's Mambo 🎺

  Team Latino live te zien op Koningsnacht - 26 april | Maxima's Mambo - Jacobusplein, Enschede

  Team Latino is een moderne formatie bestaande uit muzikanten van Cuba en Chili. Deze dynamische band brengt een mix van salsa, merengue en bachata met een moderne touch zoals de reggaeton, salsaton en merengueton.

  Bekijk het programma:
  https://www.ricolatino.nl/events/#item-1589

  Lees meer... Inklappen
 • Maxima's Mambo

  Royal Plaza wordt Maxima's Mambo ♕

  Rico Latino kan natuurlijk niet ontbreken tijdens het Koningsfestival in Enschede. In de nieuwe opzet van Koningsfestival in Enschede krijgen alle pleinen de naam van een lid van het Koningshuis. Onze vertrouwde Royal Plaza is omgedoopt tot: Maxima's Mambo

  Op 26 en 27 april wordt het Jacobusplein (achter Jacobuskerk) tijdens Koningsfestival Enschede omgetoverd tot Maxima's Mambo. Rico Latino verzorgt de invulling met swingende tropische muziek. Dit is natuurlijk de hotspot voor Salsa, Bachata en Kizomba dansers in Enschede en omstreken.

  Overzicht feestlocaties Koningsfestival 2017:
  · Oude Markt:  Willem’s feestje!
  · Jacobusplein: Maxima’s mambo
  · Walstraat;  Juliana’s jurkjes parade
  · Hofstraat; Bernard rocks
  · Ei van Ko: Pieter’s polonaise
  · H.J. van Heekplein: Prinsessen party
  · Willem Wilminkplein: Bea’s beats
  · Stationsplein: Claus’ skatehouse

  Op deze pagina staat meer informatie over Maxima's Mambo:
  http://www.ricolatino.nl/events

  Lees meer... Inklappen
 • Betaalautomaat werkt weer 😊

  Het is weer mogelijk om te pinnen bij Rico Latino. Onze nieuwe betaalautomaat is operationeel.

 • Nieuwe cursus namen

  Gebruik nieuwe Salsa-cursusnamen 🚩

  In het nieuwe seizoen krijgen de salsa-cursussen een andere naam. Let dus goed op voor welke cursus je je inschrijft!

  Niveau Oude naam Nieuwe naam
  Level 1 Beginners 1 Beginners
  Level 2 Beginners 2 Improvers 1
  Level 3 Beginners 3 Improvers 2
  Level 4 Semi-gevorderd 1 Intermediate 1
  Level 5 Semi-gevorderd 2 Intermediate 2
  Level 6 Semi-gevorderd 3 Semi-advanced 1
  Level 7 Semi-advanced 2
  Level 8 Advanced

   

   

  Wanneer je doorgaat met de volgende cursus schrijf je je in voor de cursus van het volgende niveau. Voorbeelden overgang naar cursus met nieuwe naam:

  - Wanneer je "Salsa Beginners 1" hebt afgerond (vorig seizoen) en verder gaat (in het nieuwe seizoen) schrijf je je in voor "Salsa Improvers 1".

  - Wanneer je "Semi-gevorderd 1" hebt afgerond en verder gaat met de volgende cursus schrijf je je in voor "Salsa Intermediate 2".

  Lees meer... Inklappen
 • Dia de los Muertos

  Pictures Dia de los Muertos 💀 online!

  Dia de los Muertos party was a big succes!
 • Beamer installatie

  Videowall instalatie upgrade 🎥

  Onze beamerinstallatie wordt vandaag opnieuw gekalibreerd. Komende feesten kun je weer prachtige visuals zien op het grote scherm.

 • Halloween fotos 2016

  Halloween costume party pics 🎃 online

  De Halloween costume party is inmiddels een traditie bij Rico Latino. De foto's van deze editie staan inmiddels online.

  Speciale thank you naar Mara en Monique. Michael en zijn scary crew waren heel blij met het bezoek van alle vampieren, zombies, duivels en andere engerds. >> Halloween costume party foto's <<

  Lees meer... Inklappen
 • Danslessen bij Rico Latino

  Let op: tijdelijke wijzigingen van lestijden 📅

  In de komende weken zijn sommige lestijden tijdelijk anders dan het reguliere lesrooster aangeeft. Dit in verband met opleiding en ontwikkeling van onze docenten.

  Deze lestijden veranderen:

   

  Salsa beginners 3, zondag 19:00 uur, door Rudsel en Valerie:

  • zondag 2 oktober geen les
  • zondag 9 oktober: 19:00 uur tot 20:30 uur
  • zondag 16 oktober: 19:00 uur tot 20:30 uur

   

  Voor salsa beginners 3 geldt dat vanaf zondag 23 oktober de lessen weer volgens het reguliere rooster zijn, van 19:00 uur tot 20:00 uur.

   

  Kizomba & Semba, zondag 19:00 uur, door Rayonnel en Jobrine

  • zondag 9 oktober: 18:30 uur tot 20:00 uur
  • zondag 16 oktober geen les
  • zondag 23 oktober: 18:30 uur tot 20:00 uur

   

  Kizomba Improvers, zondag 20:00 uur, door Rayonnel en Jobrine

  • zondag 9 oktober: 20:00 uur tot 21:30 uur
  • zondag 16 oktober geen les
  • zondag 23 oktober: 20:00 uur tot 21:30 uur

   

  Voor de kizomba lessen op zondag geldt dat vanaf 30 oktober de lessen weer volgens het reguliere rooster zijn.

   

  Lees meer... Inklappen
 • Social Dance bij Rico Latino

  Social Dance - Elke zondag en donderdag

  Vanaf nu is er weer Social Dance op zondag en donderdag bij Rico Latino.

  Elke donderdag - aanvang: 21.00 uur
  Elke zondag - aanvang: 20.00 uur

  Social Dance

  Elke donderdag en zondag is het Social Dance bij Rico Latino. Social Dance staat voor gezelligheid en lekker dansen.

  Dit is de danshotspot waar je heen gaat om te relaxen en te ontstressen. Je ontmoet gelijkgestemden, verrijkt je sociale leven en kan helemaal los gaan op de meest swingende muziek. De Social Dance is laagdrempelig en gratis. Tijdens de Social Dance kun je zowel dansveteranen als beginners in actie zien. Voor cursisten die nog niet aandurven om naar feesten te gaan is de Social Dance tevens de ideale plek om de dansmoves uit de cursus te oefenen. Kom, dans en 'socialize'!

  Lees meer... Inklappen