Update

COVID-19

❗ Rico Latino is weer open voor danslessen en prive evenementen/workshops! ❗

In deze update willen we je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en de impact op de activiteiten van Rico Latino. Zoals je weet volgen de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus elkaar snel op. Onze toekomstplannen zijn sterk afhankelijk van het overheidsbeleid. Informatie die hieronder staat is onder voorbehoud en kan wijzigen.

 

Rico Latino & Covid-19

Wij hebben in de loop van de crisis ons best gedaan zo open mogelijk te zijn over alle ontwikkelingen bij Rico Latino. We voelen ons verantwoordelijk daarvoor, omdat je als danser deel uitmaakt van onze dans community. Daarnaast vervullen we voor velen een sociale functie, omdat vele gepassioneerde dansers regelmatig hun sociale contacten bij ons ontmoeten.

Verder willen we deze kans niet voorbij laten gaan om nogmaals alle personen te bedanken die ons financieel, met hun kennis en/of tijd hebben geholpen in deze ongekende tijden. Jullie hulp was voor ons essentieel en geeft ons nog steeds energie. Muchas Gracias!

‘Spoorboekje’ van Rico Latino

Vanaf 5 juli

✅ Start danscursussen conform protocol
✅ 1,5 meter tussen bezoekers of vaste danskoppels
✅ Reserveren / Desinfecteren / Triage
✅ Cursisten-oefenavond (bij voldoende belangstelling/in overleg met cursisten)

In augustus

✅ Opendagen
✅ Zomercursus
Normaal zijn we in augustus gesloten. Mogelijk hebben dit jaar een zomercursus. Meer info hierover volgt.

In september

✅ Start nieuw dansseizoen

 

We kunnen weer gaan dansen

De kerngroep Dansondernemers, waar Rico Latino zich bij heeft aangesloten, heeft een basis protocol van de dansbranche opgesteld. Dit protocol is goedgekeurd door het RIVM. Dit betekent dat het protocol ingezet wordt voor een veilige openstelling van onze club voor danslessen. Op zondag 5 juli starten we hiermee.

Wij zijn natuurlijk heel blij dat we weer kunnen beginnen met hetgene wat ons verbindt, maar vinden het net zo belangrijk dat je terugkomt in een veilige dansomgeving. We vinden het daarom van belang het basis dansprotocol goed te volgen en hebben deze vertaald naar een versie die aansluit bij Rico Latino. Het protocol heeft gevolgen voor alle betrokken partijen. Onze bedrijfsvoering is aangepast. Docenten hebben de wijze van lesgeven ook aanpast. Last but not least, dansers zullen zich moeten houden aan de nieuwe “Covid19-voorwaarden”. Zo kunnen we zorgen dat we veilig kunnen dansen en de ‘Coronacurve’ plat blijft.

 

Wat betekent dit voor onze cursisten?

Hieronder hebben we de belangrijkste nieuwe “Covid-19 voorwaarden” opgesomd. Wijzigingen voorbehouden.

DANSLESSEN

In de danszaal zijn vakken (danszones) afgeplakt voor de danskoppels en solo dansers. Volgens het nieuwste protocol en noodverordening hoeven dansers zich niet te houden aan de 1,5 meter norm tijdens de lessen. Dit betekent o.a. dat dansers met meerdere partners dansen. Je hoeft niet meer te dansen met een vaste partner of partner uit hetzelfde huishouden. Deze versoepeling nemen wij mee in onze danslessen, maar wij zullen terughoudend met deze vrijstelling omgaan. Ook proberen wij zoveel mogelijk 1,5 meter te bewaren tussen de danskoppels. Voor en na de les is de 1,5 meter norm weer van toepassing. Triage en desinfecteren van de handen voor de les is ook nog van toepassing.

LESROOSTER

We zullen bij een aantal lessen de tijden aanpassen, omdat we het aantal kruisingen tussen vertrekkende en arriverende cursisten willen beperken.

Er komen tijdsblokken voor groepswissels in verband met uit- en inloop bij de lessen.

Lessen die parallel plaatsvinden zullen ook een andere tijd krijgen in verband met de bovenstaande reden.

Het rooster vindt je hier.

BINNENKOMST EN VERTREK

Kom niet te vroeg (of te laat) naar je les. Zoals eerder aangegeven willen wij het aantal kruisingen in de paden van cursisten voorkomen.
Respecteer de 1,5 meter. Dat betekent dat je wellicht bepaalde gewoontes moet aanpassen. Ga niet andere personen een hand geven, omhelzen, zoenen, etc. Maak gebruik van de looproutes.

TRIAGE

Wij moeten voor elke bezoeker een veiligheidscheck doen. Als je niet daaraan voldoet dan mag je niet komen. Omdat dit voor iedereen en bij elk bezoek opnieuw moet gebeuren, zullen we een efficient systeem introduceren.

GEEN VASTE DANSPARTNER

Mocht je geen vaste danspartner hebben, dan horen we dat graag. We doen ons best om een (vaste) danspartner voor je te vinden. We hebben zowel mannen als vrouwen zonder partner.

SOLO LESSEN

Bij solo lessen zoals Bodymovement en Ladystyling heb je geen danspartner nodig. Tijdens de les proberen we zoveel mogelijk 1,5 meter te bewaren tussen cursisten.

Deze lessen zouden een alternatief kunnen zijn voor deelnemers die niet met partner willen of kunnen dansen.

HYGIËNE

Net als voor de lockdown streven wij naar een goede hygiëne. Let op de adviezen: van goed handen wassen, in je elleboog niezen en thuis blijven als je last hebt van Covid19 symptomen of besmette huisgenoten.

Check de volledige lijst met maatregelen van RIVM om verspreiding tegen te gaan en besmetting te voorkomen. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

Mondkapjes zijn niet verplicht volgens het protocol, maar cursisten zijn vrij om zich daarmee extra te beschermen indien wenselijk.

Bij de lessen zijn er voorzieningen om de handen te desinfecteren.

Toiletten worden regelmatig (meerder keren per dag) schoongemaakt. Advies is om thuis naar de wc te gaan en alleen bij hoge nood bij Rico Latino. Hou je bezoek bij het toilet kort en respecteer de 1,5 meter.

AFMELDEN LES

Het is nu meer dan ooit extra belangrijk dat je je tijdig afmeldt. Als je dit niet doet komt je vaste partner voor niets. We mogen ook niet wisselen in de les! Verder is er in onze zalen beperkte capaciteit. Met de ruimte die beschikbaar komt, kunnen we wellicht een andere danskoppel blij maken.

OPSTARTEN VAN DE DANSLESSEN

Stap 1. Het nieuwe rooster is gepubliceerd, deze komt grotendeels overeen met het lesrooster van voor de lockdown.
Stap 2. De deelnamelijst van de lesgroepen zijn geactualiseerd. Hiervoor hebben we contact opgenomen met alle cursisten.
Stap 3. Cursisten hebben aangeven wie hun vaste danspartner is. Als je deze niet hebt moet je dit ook aangeven.
Stap 4. Je hebt een bevestiging van je inschrijving ontvangen. Je kunt dit ook controleren door in Bueno te kijken naar je lesdagen.
Stap 5. Lekker dansen, maar volgens de nieuwe (tijdelijke) richtlijnen.

Wat betekent dit voor onze feestgangers?

Voorlopig zullen er geen salsa, kizomba, bachata feesten zijn zoals wij die kennen. Het grote aantal bezoekers en wisselende contacten heeft een hoge risicofactor. Dus helaas voorlopig geen Social Dance, Mojito Project en Rico Casino feesten.

Als je graag danst is het natuurlijk een optie om in te schrijven voor een van onze danscursussen.

We zijn blij je weer te kunnen zien bij Rico Latino.

Hopelijk is deze fase waarin we komen met protocol en voorwaarden van korte duur en kunnen we snel weer terug naar onze oude werkwijze. Tot die tijd hopen wij op je steun en medewerking.

Hou onze website en social media goed in de gaten voor updates. Voor vragen kun je contact opnemen via administratie@ricolatino.nl

Warme groeten en virtuele knuffel,
Rico Latino team

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik mij inschrijven?

  Je kunt je online inschrijven voor een cursus via de inschrijf pagina.

 • Hoeveel kost een cursus?

  De prijzen van de cursussen staan op de inschrijf pagina.

 • Waar kan ik het beste parkeren?

  Rico Latino bevindt zich in het centrum van Enschede. Om die reden hebben we geen parkeergelegenheid bij ons pand.

  Als je met de auto naar Rico Latino komt raden we aan om te parkeren op het Wilhelminaterrein. Typ het volgende adres in op je navigatie-apparatuur:

  PARKEREN
  Wilhelminastraat 55
  7511 DM ENSCHEDE

  Vanaf hier is de loopafstand naar Rico Latino enkele minuten.

  KOOPAVONDEN
  Koopavonden zijn in Enschede elke donderdag tot 21.00 uur. We attenderen je er dan ook op dat je op donderdagen tot 21.00 uur parkeergeld moet betalen.

  VOETBALWEDSTRIJDEN
  Tijdens thuiswedstrijden van FC Twente kan het drukker dan normaal zijn op de weg. Met name als u via de A35 Enschede binnenrijdt, raden we aan wat vroeger te vertrekken dan de navigatie aangeeft.

  ZON-, EN FEESTDAGEN
  Elke eerste en laatste zondag van de maand houdt Enschede koopzondag. Tijdens koopzondagen moet je parkeergeld betalen van 12.00 uur tot 19.00 uur. Voor feestdagen gelden afwijkende tijden, kijk voor de meest actuele informatie op de parkeermeter of op de website Parkeren in Enschede.

 • Wat moet ik doen bij het missen van een les?

  Ga je een les missen? Meld je af via Bueno. Ga in de Bueno-app naar je lesrooster en klik de juiste dag aan. Vervolgens kun je jezelf op "niet aanwezig" zetten. Meld je op de lesdag uiterlijk voor 14.00 uur af!

  Kom je er niet uit, neem dan tijdig contact op. Houd rekening dat wij voldoende tijd nodig hebben voor het regelen/afmelden van helpers in de les. Onze administratie is bereikbaar via: administratie@ricolatino.nl , 0648182046 (via WhatsApp of telefonisch op lesdagen tussen 13.00 en 15.00 uur).

 • Wat moet ik doen bij het inhalen van een les?

  Inhalen is mogelijk indien je lesniveau op meerdere dagen wordt aangeboden en je zelf een danspartner regelt! Let op: Onze lesweek start op de zondag. Als je je wilt aanmelden voor een andere dag, kies dan de juist geschikte dag uit en zet je zelf daar in de lijst onder het + icoontje

  Kom je er niet uit, neem dan tijdig contact op. Houd rekening dat wij voldoende tijd nodig hebben voor het regelen/afmelden van helpers in de les. Onze administratie is bereikbaar via: administratie@ricolatino.nl , 0648182046 (via WhatsApp of telefonisch op lesdagen tussen 13.00 en 15.00 uur).

  *Onze lesweek begint op zondag!
  *Deze maatregelen zijn nodig om de kwaliteit van de lessen te bewaken: gelijke aantal mannen/vrouwen te houden en te voorkomen dat dagen overvol raken.
  *Danspartner moet als cursist ingeschreven zijn bij Rico Latino (in lopende seizoen) en dient minimaal van het lesniveau te volgen of te hebben afgerond.

  Het missen van een les geeft meestal geen problemen, omdat de lesstof de volgende les kort wordt herhaald. Bij het missen van veel lessen kan een privéles uitkomst bieden voor aansluiting bij de cursus.

 • Heb ik een danspartner nodig?

  Nee! We raden het aan, maar het is niet verplicht.

  Een groot deel van de cursisten komt zonder danspartner. Heb je er geen, dan regelt Rico Latino een danspartner voor je. Tijdens de les dans je met je danspartner, maar er zijn ook oefeningen waarbij er gewisseld wordt. Bij Rico Latino leer je met iedereen dansen en niet alleen met een vaste partner. Het wisselen maakt de lessen socialer en leuker. Na een cursus salsa kun je niet alleen salsadansen, maar heb je er een hele groep kennissen (en misschien nieuwe vrienden) bij. Inschrijven met partner heeft bepaalde voordelen zoals het makkelijker kunnen inhalen van lessen op andere dagen.

 • Kan ik met pin betalen?

  Ja, betalen met de pin kan!

  We hebben een pinautomaat bij de bar. Je kunt niet betalen met creditcard.

 • Hoe weet ik of een cursus of les is geannuleerd?

  Dit kun je zien in de Bueno app. Je kan eventueel ook het lesrooster raadplegen, deze houden wij up to date.

  Indien je je hebt ingeschreven voor de cursus dan krijg je als cursist altijd een mailbericht bij wijzigingen in je cursus.

  Indien je niet hebt ingeschreven voor de cursus (of komt inhalen) krijg je geen mail. Je moet dan zelf het lesrooster in de gaten houden. Verder plaatsen wij bij wijzigingen ook berichten in ons nieuwsoverzicht.

   

 • No hablo holandés, puedo tomar clases?

  Sí. El profesor habla español.

 • I don’t speak Dutch, can I take classes?

  Yes! Regular classes are in Dutch. However, the teachers also speak English. Crucial information will be explained in both Dutch and English. Please inform the teachers before the start of the class that you speak English. If you have specific questions during classes just ask the teachers, they will gladly help you out. Essential parts of movements can also be learned by carefully looking at the teacher's explanation.

 • Mag ik de lessen filmen?

  Dit mag alleen met toestemming van de docenten en voor eigen gebruik.

 • Wanneer zijn er open dagen/proeflessen?

  Meerdere keren per jaar organiseert Rico Latino open dagen met proeflessen. Wil je weten wanneer de eerst volgende proeflessen zijn? Neem dan een kijk je op onze Open Dagen-pagina. Hier vind je de meest actuele informatie.

 • Zijn er inschrijfkosten?

  Ja, de inschrijfkosten zijn €10,00.

 • Kan ik per les betalen?

  Helaas is het niet mogelijk om losse lessen van een cursus te volgen/betalen. Onze administratie is hier niet op ingericht en dit verstoort vaak de cursusopbouw van de docent. Het is wel mogelijk om een prijsafspraak te maken (voorafgaand aan de cursus) als je weet welke lessen je gaat missen.

 • Moet ik wisselen van partner?

  Nee, dit is niet verplicht. Geef voorafgaand aan de les door aan de docent zodat hiermee rekening mee kan worden houden.

  Een van onze doelstellingen in de cursus is om met iedereen goed te leren dansen. Omdat iedereen anders danst is het wisselen een goede oefening. Bovendien krijg je ook dansminuten met één van de docenten omdat deze meestal ook mee wisselen. Tot slot bouw je door te wisselen snel een kennissenkring (wellicht goede vrienden) op met wie je ook kunt dansen op feesten.

 • Zijn er gratis feesten?

  De Social Dance op donderdag en zondag zijn gratis. Voor de overige feesten wordt soms wel/soms niet entree gevraagd. Informatie over toegangsprijzen is te vinden op onze evenenten pagina.

 • Wanneer zijn er feesten?

  Rico Latino organiseert wekelijks de Social Dance op donderdag en zondag en maandelijks verschillende feesten.

  Op onze evenementen pagina vind je een overzicht van de feesten.

 • Wat is een proefles voor instromers?

  Een proefles voor instromers is speciaal voor diegenen die al voorkennis hebben van salsa dansen en willen starten op een ander niveau dan Beginners 1.

  Tijdens deze proefles worden de belangrijkste elementen doorlopen. In overleg met de docent wordt een keuze gemaakt welk niveau het beste bij je past.

 • Wat voor schoenen/kleding moet ik dragen?

  Fijne schoenen zijn meestal niet te glad, maar ook zeker niet te stroef. Het is niet verplicht, maar investeren in een paar goede dansschoenen geeft veel dansgenot.

  Het is ook belangrijk dat je kleding draagt waarin je je makkelijk kunt bewegen. Verder is het ook handig om laagjes te dragen, dan kun je iets uit trekken als je het warm krijgt.

  Voor feesten gelden nette kledingvoorschriften. Bij sommige thema feesten geldt een bijzondere dresscode.

 • Wat is het bankrekeningnummer van Rico Latino?

  Betalingen kun je overmaken naar NL33INGB0009274663 t.n.v. Rico Latino, Enschede.

  Voor cursusisten: Altijd de naam, cursus en lesdag vermelden bij overboeking.

  Voor partijen/workshops: Altijd feestdatum en naam contactpersoon/organisatie vermelden bij overboeking.

  Iban ING: NL33INGB0009274663
  Swift / BIC: INGBNL2A

 • Hoe lang duurt het om goed te kunnen dansen?

  Interpretatie van “goed” dansen verschilt van persoon tot persoon. Omdat iedereen op een ander snelheid leert is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Dit is afhankelijk van hoe vaak je naar les komt en hoe vaak je oefent. Andere factoren die een rol spelen je dansachtergrond en of je aanleg hebt. De manier om snel te leren, is veel oefenen en met verschillende partners oefenen. Een gemiddelde cursist die een keer per week naar les komt en oefent kan na een dansseizoen vol vertrouwen dansen op feesten. De ervaring leert dat cursisten die vaak naar vrij dansen en feesten komen niet alleen sneller, maar beter leren dansen.

 • Moet ik reserveren voor een proefles of cursus?

  Voor proeflessen is het wenselijk je vooraf aan te melden i.v.m. wijzigingen en capaciteit.

  Voor het deelnemen aan een cursussen moet je je vooraf opgeven. Dit kan tijdens de open dagen of via ons online inschrijfformulier.

 • Wat is het adres van Rico Latino?

  Bezoekadres:
  De Heurne 19b, 7511GV, Enschede

  Postadres:
  Postbus 3111, 7500DC, Enschede